Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Vinsmaking i Shakespeares fotspor

august 6, 2021 | 19:00 - 21:00

750kr

«Gi meg en karaffel vin og jeg skal fjerne all uvennskap» W.S

Velkommen til Vinsmaking i Shakespeares fotspor med teatermannen Steinar Thorsen

William Shakespeare la handlingen i halvparten av sine stykker til Italia. Vi følger i Shakespeares fotspor i vinlandet Italia, fra Prosperos kjølige nord, gjennom Romeo og Julies erotiske Verona, via Othellos kultiverte Toscana helt til Beatrice og Benedicts hete Sicilia og får smake et utvalg de mest kjente og kjære italienske dråpene – bundet sammen med noen av Shakespeares historier.

  • Hvilken vin var det Romeo og Julie blandet gift i for å dø sammen?
  • Hvilken vin forgiftet Hamlet hele sin familie med?
  • Hva viner fikk Prospero til å fly på vindens vinger?

Man får utdrag av Shakespeares stykker, spilt av profesjonelle skuespillere, mens man smaker vinen som har faktisk tilhørighet til stykket, situasjonen og området. Man får hør historie, dramatikk, musikk og ikke minst morsomme anekdoter mens man nyter et deilig glass vin og noe passende spiselig til.

Steinar Thorsen er regissør, dramatiker og skuespiller, med 25 års fartstid som profesjonell i teaterets tjeneste. Han er også en stor vinentusiast, med egen vinkjeller, og årlige vinturer til det sørlige Europa. Han har jobbet med Shakespeare jevnlig i over ti år, bla.a i Thaulowhullet for Thesbiteateret, og kombinert med hans brennende forelskelse i de italienske vinene, blir dette en spennende opplevelse.

Vi smaker 2 hvite og 4 røde klassikere fra det italienske vinlandskapet. Det serveres enkel snacks til!

Vi lærer å «smake vin»! Vi setter oss inn i generelle kjennetegn i hhv. røde og hvite viner og hva som skiller enkle, utviklede og modne viner, og sveiper så vidt innom forholdet mellom mat og vin.

Detaljer

Dato:
august 6, 2021
Tid
19:00 - 21:00
Kostnad:
750kr
Hjemmeside:
https://thesbiteateret.ticketco.events/no/nb/e/vinsmaking_i_shakespeares_fotspor

Arrangør

Thesbiteateret
Phone
98802137