Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Romeo og Julie kveldsforestilling

august 5, 2021 | 19:00 - 20:30

200kr

Romeo og Julie er historiens mest kjente teaterstykke og den sterkeste kjærlighetshistorien vi kjenner. Alle tror Romeo og Julie bare er en kjærlighetshistorie, men den er så mye mye mer. Den tar også for seg konsekvensene av hat og konflikt.

Denne versjonen av historien er skapt med tanke på ungdom i alderen 13–19 år, som faktisk er like gamle som Romeo og Julie var, men engasjerer like fult publikum i alle aldre. Målet med prosjektet er at problematikken i forestillingen kan føre til ytterlig diskusjon, refleksjon og kunnskap om disse moralfilosofiske spørsmålene.

Vi vil vise Shakespeares poetikk og ordtrolleri, den magiske vekselbruket mellom tragedie og komikk og poengterer at dramaene hans er så gode at de er tidløse. Hans generelle skildringer av menneskelige relasjoner er moderne og relevante den dag i dag. Når Shakespeares stykker i tillegg har filosofiske, historiske og politiske referanserammer som dagens mennesker kan kjenne seg igjen i, slik de er så tydelige i Romeo og Julie – bør det være en selvfølge og nærmest en plikt, at den spilles også for de unge.

Skuespillerne benytter seg av helt enkle virkemidler og noen få rekvisitter for å gjøre historien om Capulet og Montague-familiene levende. Forestillingen har turnert over hele Norge, og Europa, og har vunnet priser på 3 internasjoale festivaler.

Skuespillere er Jorunn Lullau og Steinar Thorsen, regi ved svenske Lasse Åkerlund. Steinar Thorsen har lang fartstid fra Thesbiteateret og Shakespeare i Thaulowhullet.

Detaljer

Dato:
august 5, 2021
Tid
19:00 - 20:30
Kostnad:
200kr
Hjemmeside:
https://thesbiteateret.ticketco.events/no/nb/e/romeo_og_julie

Arrangør

Thesbiteateret
Phone
98802137